PRIJAVA NA E-NOVICE

Bodite obveščeni. Prijavite se!

PODARITE VSTOPNICO

Presenetite najbližje, prijatelje ali poslovne partnerje z nepozabno dogodivščino v svetu rudarjev.

več >>

PRAZNOVANJE ROJSTNEGA DNE

V Muzeju premogovništva Slovenije smo zelo veseli obiska otrok. Posebej za njih smo pripravili ponudbo »Ligijev rojstni dan«.

več >>

LIGI Pridruži se prijaznemu krtku Ligiju pri zabavnih in poučnih igricah v podzemnih rovih. Klikni in raziskuj!  

Klikni in raziskuj!

NASLOV

Muzej premogovništva Slovenije / Koroška cesta - Stari jašek / 3320 Velenje

DELOVNI ČAS:

OD TORKA DO SOBOTE 

9.00 - 16.30 

OBVEZNA PREDHODNA NAJAVA

Vstopnice: 21 eur odrasli, 19 eur upokojenci, 18 eur otroci (glej cenik)

gsm: 031 752 418

Pri nas je zmeraj lepo vreme.

RAZSTAVE / PRIREDITVE

Bela garderoba / Štirje avtorji na kosu premoga, avtorji Ivo Hans Avberšek, Miran Beškovnik, Aleksander Kavčnik, Stojan Špegel 

Črna garderoba: India Welcome / Dobrodošla Indija

Kopalnica: Hanibal Salvaro/ skulpture

Kopalnica / Jamomerske karte /ob izdaji knjige Premogovniška dejavnost in njen vpliv na površinsko območje Šaleške doline

Hodnik / Velenjske glinene ploščice / Herbarij  -  brezčasni zapis narave / Avtorica Kata Laštro

Razstavišče MINUS160 - 1 (jamski del muzeja): Stane Špegel - PODZEMNI NEZEMLJANI, skulpture

Muzejski park: ALEKSANDER KAVČNIK / PREMOGARJI, fotografska razstava /  stalna postavitev


Najavljamo:

Ligijev salon (jamski del muzeja):  Poetična podzemna proga - predstavitev novih avtorjev /
ZANIMIVOSTI

Kako se reče srečno v danskem jeziku? Odkrijte in se dokopajte do najglobjih zanimivosti rudarskega življenja. 

več >>

IŠČI

Išči

Vstopna stran: 2020

28. 7.
2020

PRILAGOJEN DELOVNI ČAS

28. 7. 2020 Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa je jamski del muzeja odprt OD ČETRTKA DO SOBOTE. Obvezna predhodna rezervacija na 031 752 418. Obvezna uporaba zaščitnih mask. Obvezno brezgotovinsko plačilo.

8. 6.
2020

MUZEJ PONOVNO ODPIRA SVOJA VRATA

8. 6. 2020 Muzej premogovništva Slovenije v Velenju, ki je bil zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa od 13. marca 2020 zaprt, v torek, 9. junija 2020, ponovno odpira svoja vrata. Jamski del bo odprt ob petkih in sobotah, zunanji pa od torka do sobote med 9.00 in 16.30 uro. Do nadaljnjega sprejemajo le najavljene obiskovalce, plačevanje pa je možno zgolj brezstično oz. brezgotovinsko. Vse obiskovalce prosijo, da za rezervacije in preverjanje zasedenosti muzejskih kapacitet pokličejo na 031 752 418 ali pišejo na elektronski naslov trgovina@rlv.si. V notranjih prostorih Muzeja je obvezna uporaba oz. nošenje lastnih obraznih zaščitnih mask, ki jih lahko kupite tudi v muzejski – te so posebej za Muzej premogovništva Slovenije izdelali v družbi HTZ Velenje in nosijo napis SREČNO oz. je na maskah rudarski simbol kladivca. Obiskovalci morajo upoštevati vsa higienska navodila za samozaščito (higiena rok in kašlja, minimalna medsebojna razdalja …) ter navodila in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Ministrstva za zdravje ter drugih pristojnih inštitucij. Ogled muzejskih zbirk lahko traja največ dve uri, obiskovalce pa prosijo, da upoštevajo smer gibanja po razstavnih prostorih, ob vstopu v posamezne oddelke pa naj upoštevajo navodila muzejskega osebja. Dotikanje razstavnih eksponatov ni dovoljeno, prav tako ni dovoljeno listanje publikacij in prodajnih artiklov v muzejski trgovini. Slednje ne velja za artikle, ki jih bodo obiskovalci kupili. Ob nedeljah in ponedeljkih je muzej zaprt.

6. 6.
2020

PODZEMNA PUSTOLOVŠČINA

6. 6. 2020 Vabljeni na ogled edinstvenega podzemnega premogovniškega muzeja v tem delu Evrope, 160 m pod površjem! Prosimo, da vaš obisk predhodno rezervirate na tel. 031 752 418. Obisk podzemnega dela muzejske zbirke je dovoljen za osebe starejše od 6 let. Več informacij pod rubriko OGLED MUZEJA (cenik, delovni čas, odpiralni koledar...). Pri nas je zmeraj lepo vreme.

1. 5.
2020

Zaprtje muzeja

1. 5. 2020 Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa bo Muzej premogovništva Slovenije v Velenju od petka, 13. marca 2020, do preklica zaprt. Prosimo za razumevanje. V sklopu postopnega sproščanja ukrepov za zajezitev širjenja koronovirusa sporočamo, da muzej do nadaljnjega še ostaja zaprt. O datumu ponovnega odprtja vas bomo predhodno obvestili. Srečno!

10. 3.
2020

Obvestilo - naročanje za obisk muzeja

10. 3. 2020 Spoštovani, zaradi preprečevanja širjenja koronavisusa vas prosimo, da svoj obisk v Muzeju premogovništva Slovenije predhodno obvezno najavite preko številke GSM: 031 752 418, saj bomo le tako lažje koordinirali urnik obiskov v muzeju – navodilo velja tako za skupine kot za posameznike. Obenem vam sporočamo tudi, da zaposleni v muzeju dosledno spoštujejo in upoštevajo vsa priporočila pristojnih institucij, za odgovorno preventivno ravnanje pa naprošamo tudi vse obiskovalce in uporabnike muzejskih storitev. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Muzej premogovništva Slovenije

20. 2.
2020

Povlecite srečko za brezplačen ogled muzeja v času zimskih počitnic 2020

20. 2. 2020 Prijazno vabljeni na ogled Muzeja premogovništva Slovenije v Velenju v času zimskih počitnic. Ob nakupu vstopnice boste lahko povlekli srečko za brezplačen ogled muzeja in ostale nagrade. Informacije na tel. 031 752 418.

4. 2.
2020

V soboto brezplačen ogled zunanjega dela muzeja

4. 2. 2020 V soboto, 8.februarja, bo v okviru kulturnega praznika za obiskovalce brezplačen ogled zunanjega dela muzeja (zbirka slovenskega premogovništva, razstave, bela in črna garderoba, kopalnica, stanovanje, prizivnica, geološki stolp...). Za rezervacijo jamskega dela muzeja pokličite na gsm: 031 752 418.