PRIJAVA NA E-NOVICE

Bodite obveščeni. Prijavite se!

PODARITE VSTOPNICO

Presenetite najbližje, prijatelje ali poslovne partnerje z nepozabno dogodivščino v svetu rudarjev.

več >>

PRAZNOVANJE ROJSTNEGA DNE

V Muzeju premogovništva Slovenije smo zelo veseli obiska otrok. Posebej za njih smo pripravili ponudbo »Ligijev rojstni dan«.

več >>

LIGI Pridruži se prijaznemu krtku Ligiju pri zabavnih in poučnih igricah v podzemnih rovih. Klikni in raziskuj!  

Klikni in raziskuj!

NASLOV

Muzej premogovništva Slovenije / Koroška cesta - Stari jašek / 3320 Velenje

DELOVNI ČAS:

OD TORKA DO SOBOTE 

9.00 - 16.30 

OBVEZNA PREDHODNA NAJAVA

Vstopnice: 21 eur odrasli, 19 eur upokojenci, 18 eur otroci (glej cenik)

gsm: 031 752 418

Pri nas je zmeraj lepo vreme.

RAZSTAVE / PRIREDITVE

Bela garderoba / Štirje avtorji na kosu premoga, avtorji Ivo Hans Avberšek, Miran Beškovnik, Aleksander Kavčnik, Stojan Špegel 

Črna garderoba: India Welcome / Dobrodošla Indija

Kopalnica: Hanibal Salvaro/ skulpture

Kopalnica / Jamomerske karte /ob izdaji knjige Premogovniška dejavnost in njen vpliv na površinsko območje Šaleške doline

Hodnik / Velenjske glinene ploščice / Herbarij  -  brezčasni zapis narave / Avtorica Kata Laštro

Razstavišče MINUS160 - 1 (jamski del muzeja): Stane Špegel - PODZEMNI NEZEMLJANI, skulpture

Muzejski park: ALEKSANDER KAVČNIK / PREMOGARJI, fotografska razstava /  stalna postavitev


Najavljamo:

Ligijev salon (jamski del muzeja):  Poetična podzemna proga - predstavitev novih avtorjev /
ZANIMIVOSTI

Kako se reče srečno v danskem jeziku? Odkrijte in se dokopajte do najglobjih zanimivosti rudarskega življenja. 

več >>

IŠČI

Išči

PREMOGOVNIŠKI MUZEJ PRIDOBIL ZNAKA GREEN SAFE in WTTC Safe Travels

1. 6.
2021

Muzej premogovništva Slovenije se je odzval pobudi Zavoda za turizem Šaleške doline, da svoja prizadevanja za odgovorno in trajnostno ravnanje nadgradi z znakom GREEN & SAFE ter globalnim znakom WTTC (World Travel & Tourism Council) Safe Travels. Znaka označujeta destinacije, ki skrbno upoštevajo priporočila in ukrepe NIJZ ter sledijo priporočilom komunikacijske platforme GREEN & SAFE. Znak odgovornih potovalnih standardov je v času epidemije koronavirusa pomemben kazalnik odgovornega ravnanja. Muzej premogovništva Slovenije bo svoja vrata za vse obiskovalce ponovno odprl septembra, za večje organizirane skupine pa po predhodnem dogovoru tudi že prej. Najave sprejemajo preko številke 031-752-418 ali el. naslova trgovina@rlv.si.

 

Muzej premogovništva Slovenije si tudi v času negotovosti zaradi pojava koronavirusa vseskozi prizadeva za odgovorno ravnanje. Varnost je v muzeju popolnoma zagotovljena, poskrbljeno pa je tudi za visoke higienske standarde in protokole.  Vsebinsko komunikacijsko platformo in znak GREEN & SAFE je oblikovala Slovenska turistična organizacija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Turistično gostinsko zbornico Slovenije ter Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ), saj upoštevamo tako trajnostne usmeritve kot visoke zdravstvene in higienske standarde. Slovenija je med prvimi državami na svetu dobila potrditev, da so zastavljene smernice  odgovornega, varnega in trajnostnega turizma skladne z usmeritvami Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC).

 

Kljub trenutno zaprtim vratom v Muzeju premogovništva Slovenije ne počivajo. Muzej je s 1. majem umeščen na zemljevid Alpen Adria Journal 2021–2022, ki ga najdete na povezavi https://alpen-adria.info/sl/. Poleg Slovenije sta na zanimiv način predstavljeni še Koroška in Furlanija, kar je za obiskovalce pri načrtovanju prostega časa še kako dobrodošlo. S pomočjo tehnologije Google Maps bodo turisti lahko med drugim spoznali tudi edinstvenost omenjenega muzeja.