PRIJAVA NA E-NOVICE

Bodite obveščeni. Prijavite se!

PODARITE VSTOPNICO

Presenetite najbližje, prijatelje ali poslovne partnerje z nepozabno dogodivščino v svetu rudarjev.

več >>

PRAZNOVANJE ROJSTNEGA DNE

V Muzeju premogovništva Slovenije smo zelo veseli obiska otrok. Posebej za njih smo pripravili ponudbo »Ligijev rojstni dan«.

več >>

LIGI Pridruži se prijaznemu krtku Ligiju pri zabavnih in poučnih igricah v podzemnih rovih. Klikni in raziskuj!  

Klikni in raziskuj!

NASLOV

Muzej premogovništva Slovenije / Koroška cesta - Stari jašek / 3320 Velenje

DELOVNI ČAS:

OD TORKA DO SOBOTE 

9.00 - 16.30 

OBVEZNA PREDHODNA NAJAVA

Vstopnice: 20 eur odrasli, 19 eur upokojenci, 17 eur otroci (glej cenik)

gsm: 031 752 418

Pri nas je zmeraj lepo vreme.

RAZSTAVE / PRIREDITVE

Bela garderoba / Štirje avtorji na kosu premoga, avtorji Ivo Hans Avberšek, Miran Beškovnik, Aleksander Kavčnik, Stojan Špegel 

Črna garderoba: India Welcome / Dobrodošla Indija

Kopalnica: Hanibal Salvaro/ skulpture

Kopalnica / Jamomerske karte /ob izdaji knjige Premogovniška dejavnost in njen vpliv na površinsko območje Šaleške doline

Hodnik / Velenjske glinene ploščice / Herbarij  -  brezčasni zapis narave / Avtorica Kata Laštro

Razstavišče MINUS160 - 1 (jamski del muzeja): Stane Špegel - PODZEMNI NEZEMLJANI, skulpture

Muzejski park: ALEKSANDER KAVČNIK / PREMOGARJI, fotografska razstava /  stalna postavitev


Najavljamo:

Ligijev salon (jamski del muzeja):  Poetična podzemna proga - predstavitev novih avtorjev /
ZANIMIVOSTI

Kako se reče srečno v danskem jeziku? Odkrijte in se dokopajte do najglobjih zanimivosti rudarskega življenja. 

več >>

IŠČI

Išči

MUZEJ PREMOGOVNIŠTVA SLOVENIJE ZARADI REDNIH VZDRŽEVALNIH DEL ZAČASNO ZAPIRA SVOJA VRATA

17. 12.
2021

Muzej premogovništva Slovenije, ki je luč sveta ugledal pred več kot 22 leti, bo svoja vrata za obiskovalce zaradi rednih vzdrževalnih del zaprl  v soboto, 18. decembra 2021, ponovno pa jih bo odprl v torek, 11. januarja 2022. Edini podzemni muzej v Sloveniji je navdušil že več kot 500.000 obiskovalcev iz celega sveta, saj je zanimiva muzejska multimedijska zgodba na voljo tudi v angleškem, nemškem, italijanskem in hrvaškem jeziku. Nad doživetjem se navdušujejo tako otroci kot odrasli, ogled pa omogoča tudi invalidom, slabovidnim in naglušnim ljudem. Muzej premogovništva Slovenije bo v letu 2022 odprt od torka do sobote med 9. in 16.30 uro.

Svet 160 m pod zemljo, ki so ga v preteklosti čutili, v njem delali in živeli številni rudarji, je zadnji več kot dve desetletji na ogled vsem. V Muzeju premogovništva Slovenije potekajo številni kulturni, izobraževalni in zabavni dogodki, zadnja leta tudi kulinarični. V jamskem delu Muzeja 160 metrov pod zemljo smo organizirali koncert svetovno znane skupine Laibach, v Ligijevem salonu je bil v sodelovanju z največjo spletno stranjo za igranje pokra na svetu PokerStars prvič v Sloveniji organiziran ekstremni turnir pokra, ki je potekal pod zemljo, tam se je pod okriljem družbe MasterCard odvilo neprecenljivo kulinarično doživetje z Ano Roš, prejemnico prestižnega naziva najboljše kuharice na svetu. Že nekaj let pa ustvarjamo odlično petzvezdično turistično doživetje Velenje Underground, ki združuje snovno in nesnovno tehnično ter kulturno dediščino Šaleške doline in jo povezuje z vrhunsko lokalno kulinariko. Obiskovalci muzeja za nekaj ur postanejo del rudarskega časovnega stroja, ki jih vrne v zgodovino pridobivanja premoga v Šaleški dolini. V najgloblji rudarski jedilnici jih čaka vrhunski štirihodni meni z izbrano vinsko ponudbo ter glasbenimi presenečenji.

Muzej premogovništva Slovenije je v dobrih 20 letih delovanja obiskalo več kot 500.000 obiskovalcev, prejel pa je tudi številna priznanja; med drugim posebno priznanje Evropskega muzejskega foruma, Valvazorjevo priznanje, Fordovo nagrado za ohranjanje tehnične dediščine in Zlati grb Mestne občine Velenje. Zgodba Velenje Underground je bila deležna butičnega certifikata Slovenia Unique experience, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Projekt je prejel tudi nagrado Big See Tourism Award 2020, bil pa je tudi polfinalist za nagrado Sejalec 2020 Slovenske turistične organizacije in finalist za Conventa Best Event Award 2020.

Muzej premogovništva Slovenije bo ponovno odprl svoja vrata za obiskovalce v torek, 11. januarja 2022. Za ogled je potrebna predhodna najava na 031 752 418. Več informacij na spletni povezavi http://muzej.rlv.si/si/.

Prijazno vabljeni na nepozabno podzemno pustolovščino.