PRIJAVA NA E-NOVICE

Bodite obveščeni. Prijavite se!

PODARITE VSTOPNICO

Presenetite najbližje, prijatelje ali poslovne partnerje z nepozabno dogodivščino v svetu rudarjev.

več >>

PRAZNOVANJE ROJSTNEGA DNE

V Muzeju premogovništva Slovenije smo zelo veseli obiska otrok. Posebej za njih smo pripravili ponudbo »Ligijev rojstni dan«.

več >>

LIGI Pridruži se prijaznemu krtku Ligiju pri zabavnih in poučnih igricah v podzemnih rovih. Klikni in raziskuj!  

Klikni in raziskuj!

NASLOV

Muzej premogovništva Slovenije / Koroška cesta - Stari jašek / 3320 Velenje

DELOVNI ČAS:

OD TORKA DO SOBOTE 

9.00 - 16.30 

OBVEZNA PREDHODNA NAJAVA

Vstopnice: 21 eur odrasli, 19 eur upokojenci, 18 eur otroci (glej cenik)

gsm: 031 752 418

Pri nas je zmeraj lepo vreme.

RAZSTAVE / PRIREDITVE

Bela garderoba / Štirje avtorji na kosu premoga, avtorji Ivo Hans Avberšek, Miran Beškovnik, Aleksander Kavčnik, Stojan Špegel 

Črna garderoba: India Welcome / Dobrodošla Indija

Kopalnica: Hanibal Salvaro/ skulpture

Kopalnica / Jamomerske karte /ob izdaji knjige Premogovniška dejavnost in njen vpliv na površinsko območje Šaleške doline

Hodnik / Velenjske glinene ploščice / Herbarij  -  brezčasni zapis narave / Avtorica Kata Laštro

Razstavišče MINUS160 - 1 (jamski del muzeja): Stane Špegel - PODZEMNI NEZEMLJANI, skulpture

Muzejski park: ALEKSANDER KAVČNIK / PREMOGARJI, fotografska razstava /  stalna postavitev


Najavljamo:

Ligijev salon (jamski del muzeja):  Poetična podzemna proga - predstavitev novih avtorjev /
ZANIMIVOSTI

Kako se reče srečno v danskem jeziku? Odkrijte in se dokopajte do najglobjih zanimivosti rudarskega življenja. 

več >>

IŠČI

Išči

Vstopna stran: Junij 2022

29. 6.
2022

V sklopu praznovanja dneva rudarjev obeležitev 90. letnice PIGD Premogovnika Velenje

29. 6. 2022 Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Premogovnika Velenje predstavlja pomemben kamenček v mozaiku gasilstva na Slovenskem. Njihove korenine segajo v leto 1932, zato letos obeležujejo že 90 let delovanja, na kar smo v Premogovniku Velenje izjemno ponosni. Visok jubilej bodo obeležili v okviru praznovanja dneva rudarjev, v petek, 1. julija 2022, v parku Muzeja premogovništva Slovenije. Dogodka se bo udeležil tudi generalni direktor Premogovnika Velenje dr. Janez Rošer.

29. 6.
2022

Praznični Rudar – tradicija je svetilka, ki osvetljuje pot naprej

29. 6. 2022 »Kljub zahtevnim časom nas lahko prevzema ponos. S ponosom se oziramo na minule dosežke in dolgo prehojeno pot, vendar dobro opravljeno delo v preteklosti obenem pomeni obvezo za prihodnost, česar se v Premogovniku Velenje še kako dobro zavedamo,« je v uvodniku razmišljal generalni direktor Premogovnika Velenje. »Verjamem, da vsi želimo, da bi tudi naši otroci živeli v zdravem in čistem okolju, zato vsi podpiramo zeleni prehod, toda očitno je, da vsi deležniki še niso spoznali, da ta ne bo ugoden in da si ga številni med nami verjetno ne bomo sposobni privoščiti,« pa je prepričan direktor Premogovnika Velenje.

24. 6.
2022

POMEN IN ČAST RUDARSKEMU POKLICU BOMO PONOVNO IZKAZALI NA 61. SKOKU ČEZ KOŽO

24. 6. 2022 Premogovnik Velenje, povezana družba Holdinga Slovenske elektrarne in edini še delujoči premogovnik v Sloveniji, je bil vsa leta pomemben in nepogrešljiv steber slovenske energetike. Skupaj s Termoelektrarno Šoštanj je v prvih mesecih leta zagotovil skoraj 40 odstotkov vseh potreb po električni energiji v Sloveniji. Pred nami je praznik rudarjev, ki pa ni samo praznik vseh nas, ki smo neposredno povezani z rudarstvom, ampak je praznik celotne Šaleške doline. Letos ga bomo obeležili v soboto, 2. julija, 2022, ob 18. uri, ko bo na Mestnem stadionu Velenje izveden že 61. Skok čez kožo.

16. 6.
2022

Premogovnik Velenje v Financah, prilogi Okolje in energija

16. 6. 2022 V Financah, prilogi Okolje in energija, ki je izšla 15. 6. 2022, so objavljeni reportaža iz jame “Tako kopljejo lignit v Premogovniku Velenje”, Vse dimenzije velenjskega premogovnika ter intervju z Aleksandrom Kavčnikom.

8. 6.
2022

PREMOGOVNIK VELENJE NA MEDNARODNI KONFERENCI EnRe »IZZIVI V ENERGETIKI«

8. 6. 2022 Mednarodna znanstvena konferenca EnRe (Energy and Responsibility) se ponovno vrača v Velenje, kjer se bodo v bližnji prihodnosti dogajale velike spremembe na področju energetike in varovanja okolja. Na konferenci, ki bo v torek, 14. junija 2022, na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru bo s številnimi strokovnimi članki sodeloval tudi Premogovnik Velenje, eden izmed moderatorjev okrogle mize z naslovom »Kaj lahko slovenska znanost naredi za prestrukturiranje SAŠA regije?« bo generalni direktor Premogovnika dr. Janez Rošer.