PRIJAVA NA E-NOVICE

Bodite obveščeni. Prijavite se!

PODARITE VSTOPNICO

Presenetite najbližje, prijatelje ali poslovne partnerje z nepozabno dogodivščino v svetu rudarjev.

več >>

PRAZNOVANJE ROJSTNEGA DNE

V Muzeju premogovništva Slovenije smo zelo veseli obiska otrok. Posebej za njih smo pripravili ponudbo »Ligijev rojstni dan«.

več >>

LIGI Pridruži se prijaznemu krtku Ligiju pri zabavnih in poučnih igricah v podzemnih rovih. Klikni in raziskuj!  

Klikni in raziskuj!

NASLOV

Muzej premogovništva Slovenije / Koroška cesta - Stari jašek / 3320 Velenje

DELOVNI ČAS:

OD TORKA DO SOBOTE 

9.00 - 16.30 

OBVEZNA PREDHODNA NAJAVA

Vstopnice: 21 eur odrasli, 19 eur upokojenci, 18 eur otroci (glej cenik)

gsm: 031 752 418

Pri nas je zmeraj lepo vreme.

RAZSTAVE / PRIREDITVE

Bela garderoba / Štirje avtorji na kosu premoga, avtorji Ivo Hans Avberšek, Miran Beškovnik, Aleksander Kavčnik, Stojan Špegel 

Črna garderoba: India Welcome / Dobrodošla Indija

Kopalnica: Hanibal Salvaro/ skulpture

Kopalnica / Jamomerske karte /ob izdaji knjige Premogovniška dejavnost in njen vpliv na površinsko območje Šaleške doline

Hodnik / Velenjske glinene ploščice / Herbarij  -  brezčasni zapis narave / Avtorica Kata Laštro

Razstavišče MINUS160 - 1 (jamski del muzeja): Stane Špegel - PODZEMNI NEZEMLJANI, skulpture

Muzejski park: ALEKSANDER KAVČNIK / PREMOGARJI, fotografska razstava /  stalna postavitev


Najavljamo:

Ligijev salon (jamski del muzeja):  Poetična podzemna proga - predstavitev novih avtorjev /








ZANIMIVOSTI

Kako se reče srečno v danskem jeziku? Odkrijte in se dokopajte do najglobjih zanimivosti rudarskega življenja. 

več >>

IŠČI

Išči

Doživetje Muzeja premogovništva Slovenije Skrivnosti potopljenih vasi prejelo še mednarodno nagrado BIG SEE TOURISM AWARD 2022

5. 10.
2022

Muzej premogovništva Slovenije v Velenju je v 23. letih svojega delovanja prejel že več priznanih nagrad. Posebnemu priznanju Evropskega muzejskega foruma, Valvazorjevemu priznanju, Fordovi nagradi za ohranjanje tehnične dediščine, nagradi GZS za prispevek k ohranitvi in trženju kulturne dediščine, Zlatemu grbu Mestne občine Velenje in drugimi sta se pridružila še dva –  znak kakovosti Slovenia Unique Experience ter mednarodna nagrada BIG SEE TOURISM AWARD 2022.

Butični 5-zvezdični produkt Skrivnosti potopljenih vasi – Odplujte po dragoceni košček preteklosti se ponaša z več priznanji. Poleg znaka Slovenia Unique Experience, ki mu ga je  pred dnevi podelila strokovna komisija pod okriljem Slovenske turistične organizacije, je bil s strani Centra za kreativno gospodarstvo JV Evrope, Zavoda Big nagrajen še z mednarodno nagrado BIG SEE TOURISM AWARD 2022. Nominiran je tudi za najboljši projekt (Grand Prix) v kategoriji Kreativna zgodba in identiteta kot doživetje. Gre za butično doživetje, ki temelji na digitalizaciji kulturne dediščine, vrhunski kulinariki in nepozabnih izkušnjah.

BIG SEE je najnovejša in najbolj navdušujoča platforma, ki sistematično raziskuje, ocenjuje in spodbuja kreativne projekte Jugovzhodne Evrope. Združuje 19 držav in 350 milijonov ljudi. Predstavlja edinstveno skupnost za razpravo in razvoj kulturnih, gospodarskih ter političnih vlog regije in njihov vpliv na globaliziran svet. Platformo vodi Zavod Big v okviru Centra za kreativno gospodarstvo Jugovzhodne Evrope, ki je organizator festivalov Big Architecture, Wood Icon, Creative Tourism in Month of Design.

Doživetje Velenje Undergroung je že v letu 2020 bilo nagrajeno z nagrado BIG SEE TOURISM AWARD 2020. Velenje Underground prav tako že od leta 2019 ponosno nosi znak Slovenia Unique Experience, ki smo ga v letošnjem letu v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline obnovili in s tem dokazali, da uspešno sledimo skupni viziji Slovenije kot zelene butične destinacije.