PRIJAVA NA E-NOVICE

Bodite obveščeni. Prijavite se!

PODARITE VSTOPNICO

Presenetite najbližje, prijatelje ali poslovne partnerje z nepozabno dogodivščino v svetu rudarjev.

več >>

PRAZNOVANJE ROJSTNEGA DNE

V Muzeju premogovništva Slovenije smo zelo veseli obiska otrok. Posebej za njih smo pripravili ponudbo »Ligijev rojstni dan«.

več >>

LIGI Pridruži se prijaznemu krtku Ligiju pri zabavnih in poučnih igricah v podzemnih rovih. Klikni in raziskuj!  

Klikni in raziskuj!

NASLOV

Muzej premogovništva Slovenije / Koroška cesta - Stari jašek / 3320 Velenje

DELOVNI ČAS:

OD TORKA DO SOBOTE 

9.00 - 16.30 

OBVEZNA PREDHODNA NAJAVA

Vstopnice: 20 eur odrasli, 19 eur upokojenci, 17 eur otroci (glej cenik)

gsm: 031 752 418

Pri nas je zmeraj lepo vreme.

RAZSTAVE / PRIREDITVE

Bela garderoba / Štirje avtorji na kosu premoga, avtorji Ivo Hans Avberšek, Miran Beškovnik, Aleksander Kavčnik, Stojan Špegel 

Črna garderoba: India Welcome / Dobrodošla Indija

Kopalnica: Hanibal Salvaro/ skulpture

Kopalnica / Jamomerske karte /ob izdaji knjige Premogovniška dejavnost in njen vpliv na površinsko območje Šaleške doline

Hodnik / Velenjske glinene ploščice / Herbarij  -  brezčasni zapis narave / Avtorica Kata Laštro

Razstavišče MINUS160 - 1 (jamski del muzeja): Stane Špegel - PODZEMNI NEZEMLJANI, skulpture

Muzejski park: ALEKSANDER KAVČNIK / PREMOGARJI, fotografska razstava /  stalna postavitev


Najavljamo:

Ligijev salon (jamski del muzeja):  Poetična podzemna proga - predstavitev novih avtorjev /
ZANIMIVOSTI

Kako se reče srečno v danskem jeziku? Odkrijte in se dokopajte do najglobjih zanimivosti rudarskega življenja. 

več >>

IŠČI

Išči

MUZEJ PREMOGOVNIŠTVA SLOVENIJE NA SEJMU ALPE-ADRIA

9. 2.
2023

Muzej premogovništva Slovenije, ki vabi v globine in skrivnostne rove Šaleške doline, se bo v petek, 17. februarja 2023, predstavil na sejmu turizma, kampinga in karavaninga Alpe-Adria. Obiskovalci bodo lahko na stojnici Zavoda za turizem Šaleške doline (v okviru razstavnega prosta I FEEL SLOVENIA Slovenske turistične organizacije) spoznali 5-zvezdični doživetji, rudarsko šego Skok čez kožo, s katero novinci vstopajo v rudarski poklic in maskoto krtka Ligija.

 

Sejem Alpe-Adria, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bo odlična priložnost, da obiskovalci bolje spoznajo edini podzemni muzej v Sloveniji, Muzej premogovništva Slovenije v Velenju. Muzej bo v petek, 17. februarja 2023, predstavil 5-zvezdični doživetji Velenje Underground in Skrivnosti potopljenih vasi. Edinstveno večerno kulinarično doživetje si lahko privoščite že za dan zaljubljenih (14. februarja) ali v mesecu, ko praznujemo dva praznika, namenjena ženskam in materam. Nepozabno izkušnjo pa ponuja produkt Skrivnosti potopljenih vasi, ki razkriva povezanost domačinov z velenjskim lignitom. Potomcu rudarjev, ki so z odkopavanjem lignita na eni od najdebelejših plasti premoga na svetu spremenili pokrajino svojega bivanja, obiskovalci pomagajo najti dragocen predmet pod gladino jezera, simbol velenjskih rudarjev. Sejemsko dogajanje bosta popestrila prikaz Skoka čez kožo, slavnostni sprejem v rudarski stan, ki ga novinci doživijo na slovenski rudarski praznik 3. julija, ter simpatična maskota Premogovnika Velenje in Muzeja premogovništva Slovenije krtek Ligi.

 

Spust z najstarejšim obratujočim dvigalom v Sloveniji, sprehod po najdebelejšem sloju premoga na svetu, rudarska malica v najgloblje ležeči jedilnici 160 metrov pod površjem ter edinstvena doživetja, je le nekaj razlogov za obisk Muzeja. Pričakujejo vas od torka do sobote med 9.00 in 16.30. Za ogled je potrebna predhodna najava na 031 752 418. Več informacij na spletni povezavi http://muzej.rlv.si/si/.